Wil jij ook zelf bepalen wanneer je stopt met werken?


In de media wordt de laatste jaren veel geschreven over de tegenvallende prestaties van pensioenfondsen. Toch hebben pensioenfondsen voor deelnemers één belangrijk voordeel welke vaak onderbelicht blijft. Het is ook geen voordeel wat de pensioenfondsen zelf hebben gerealiseerd, maar welke afgedwongen is door de overheid. Het grote succes van pensioenfondsen is namelijk te wijten aan het feit dat het voor de werknemers verplicht is om mee te doen. Deelnemers weten vaak niet eens wat ze inleggen, omdat het wordt afgeroomd van hun inkomen voordat zij het ontvangen. Het is een automatisme wat maakt dat pensioenfondsen een vaste inkomstenbron hebben. Voor de deelnemers betekent het dat ze het voordeel hebben dat er voor hun wordt geïnvesteerd in een oudedagsvoorziening. Wat je uiteindelijk krijgt valt vaak tegen, maar er is ten minste wel iets. Dit kunnen de meeste zelfstandige ondernemers niet zeggen.

Voor de meeste zelfstandige ondernemers is vrijheid een belangrijke drijfveer. Vrijheid betekent dat je zelf keuzes kan maken, maar je kan daarmee dus ook beslissen om nu nog maar even niks te doen. Ik ken geen enkele zelfstandige ondernemer die geen goed pensioen wil, maar toch wordt de beslissing om hiermee te beginnen vaak uitgesteld. Het is ook een beslissing die je makkelijk kan uitstellen, aangezien we denken dat er genoeg tijd is. Totdat die tijd ineens op is.

En dit is eeuwig zonde. Ondernemers hebben door hun vrijheid namelijk heel veel mogelijkheden om een goed pensioen te regelen. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel ze opzij zetten, wat daarmee gebeurt en wanneer ze er weer gebruik van willen maken. Je kan zelf bepalen wanneer je kan stoppen met werken.

De keerzijde van deze vrijheid is dat je zelf de verantwoordelijkheid moet nemen om te beginnen. Om deze reden heb ik een E-book geschreven met de meest gemaakte valkuilen en hoe je hiermee om kan gaan. Door deze tips kan je niet alleen later goed leven, maar het zal ook een enorme impact hebben op je huidige leven. Je kan de financiële vrijheid gaan ervaren van iemand die alleen maar werkt omdat hij dat graag wil.

Ben jij er ook klaar voor om te gaan beginnen? Meld je dan nu aan voor mijn wekelijkse waardebrief met persoonlijke en zakelijke financiële inzichten en tips. Je ontvangt dan gelijk het e-book 'de 6 valkuilen waarom 97% nooit eerder kan stoppen met werken'

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.